Ken de weg

Ken de weg naar je rijbewijs
“Kies daarbij voor jezelf en geloof niet in wat anderen graag voor jou willen invullen”
Dit zijn de woorden die we van een pilotleerling tijdens een onderzoek meekregen en als kennisinstituut met jullie mogen delen.

Verhalen
De meeste rijbewijsleerlingen zijn niet meer geïnteresseerd in het slagingspercentage van een rijschool, nadat ze de verhalen van hun vrienden, kennissen en familie hebben gehoord. De zoektocht stopt en de rijschool wordt benaderd. Foute boel. Tussentijds kan het slagingspercentage omlaag zijn gegaan en dan heeft de nieuwe rijbewijsleerling een groot probleem. Het geld raakt zonder een rijbewijs te halen op.
Indien het (nieuwe) slagingspercentage te laag uitvalt, bijvoorbeeld 30 % eerste geslaagden, dan is de kans klein dat zogenaamde goede verhalen van vrienden, kennissen en familie niet uit gaat komen. Je zou zeggen “ik slaag wel, net als mijn vrienden” maar met een slagingspercentage van 30 % van de rijschool, gaat deze rekensom niet op.

Onderzoek
Het CBR heeft aangegeven dat het slagingspercentage van een goede rijschool boven het kringgemiddelde moet liggen. Dit is nodig om aan de normen van de verkeersveiligheid te kunnen voldoen. Om de wachttijden van het CBR in te perken, gaat de voorkeur uit naar een slagingspercentage van boven de 60 %.

Criteria
Je moet minimaal met een cijfer 8 kunnen rijden om met cijfer 6 bij het CBR te kunnen slagen.
Ga daarbij ervan uit, dat het rijden altijd een stukje slechter gaat tijdens het rijexamen.

Rekensom
Voor de duidelijkheid gaan we het aanvullen.
Het slagingspercentage van een rijschool leggen we naast de cijfer die jij bij het CBR minimaal moet bereiken.
Waar liggen de kansen om een cijfer 8 bij een rijschool te kunnen halen.
Is dat bij een rijschool met een kans van 30 % op een cijfer 8
Of
Is dat bij een rijschool met een kans van 60 % op een cijfer 8

Het slagingspercentage van een rijschool is voor jou belangrijker dan zogenaamde goede verhalen. Niet de ervaringen van anderen over het rijexamen, maar de cijfer van het rijden bepaald of jij in 1 keer gaat slagen.

Wil je weten welke leerlijn het beste bij jou past en welke rijschool daarbij aansluit?
Mail dan naar mijnleerlijn@rijlesonderwijs.nl

Informatie voor rijscholen

De rijinstructeur staat bij ons centraal, want dan gaat het beter met de leerling.
1. Bent u rijschoolhouder/rijinstructeur en je wil het verschil ook weten tussen een rijopleiding en het rijlesonderwijs?
2. Ben je bereid om alle blokken van het rijlesonderwijs, onderscheidend van elkaar- en ten gunste voor je leerling te leren kennen?
3. Overzie jij mogelijkheden, om online leerprogramma’s te combineren met de rijlessen in de praktijk?
4. Geloof jij in moderne veranderingen die afgestemd zijn op technologische ontwikkeling en aangepast zijn aan de hedendaagse maatschappij?

Mail dan naar: blok@rijlesonderwijs.nl

Elke bezoeker van deze website wordt geacht kennis te nemen van de gebruiksvoorwaarden van Dutch Lapétus. Het raadplegen van deze website betekent dat de bezoeker deze gebruiksvoorwaarden begrijpt, aanvaardt en erdoor gebonden is.

error: Content is protected !!